Belföld

MSZP: Hitlert idézi a Soros-plakát leszedése is

Orbán sötét trükkjének tartják a szocialisták a visszakozást.

A szocialisták szerint éppen úgy szedik le éppen most a sorosozó plakátokat a vizes vébé előtt, mint az 1936-os berlini olimpia alatt a nácik a saját propagandájukat.

Még a Fidesz sem vállalja a külvilág előtt a sorosozó plakátokat, ezért szedik le gyorsan még a vizes világbajnokság előtt az alig burkoltan zsidózó és gyűlöletkeltő falragaszokat.

Az MSZP-t ez kísértetiesen emlékezteti arra, amikor a berlini olimpia idején a nácik átmenetileg eltávolították a legtöbb zsidóellenes feliratot, hazugsággyár újságjaik mérsékelték undorító propagandájukat.

Az olimpia remek lehetőséget adott arra, hogy a hitleri Németország egy békés, toleráns ország hamis látszatát mutassa a sok külföldi látogatónak és újságírónak.

Orbán Viktor ugyanezt a szégyenletes, sötét trükköt alkalmazza. Befelé uszít, kifelé színészkedik, miközben a történelem legsötétebb korszakát idéző életérzést teremt Magyarországon.

Ez szégyen és tragédia, amit nem nézhetünk tétlenül!

A kormány eközben jelezte, eleve két szakaszban, hathetes időtartamra tervezte a plakátolást, amely az eredeti tervek szerint, július 15-én zárul, korábbi sajtóhírek szerint Orbán Viktor azt látná jónak, ha a vizes világbajnokság győztesei már nem találkoznának a Soros-plakátokkal és azt sem szeretné, ha az izraeli kormányfő budapesti látogatásakor még látni lehetne olyan plakátot, amely sértheti a magyarországi zsidó közösség érzékenységét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik