Belföld

Mit nem vettünk még a vizes vb-re? Hát rendőrhajókat 325 millióért

Ünnepi hajóvásárlással kapcsolódott bele a vizes világbajnokság alkalmából indult nagy állami költekezésbe az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség „a FINA világbajnokság eredményes lebonyolítására” hivatkozva még decemberben írt ki uniós tendert 10 új járőrhajó beszerzésére, és mivel a versenyeket két helyszínen rendezik, külön típust rendeltek a budapesti és külön egy másikat a balatonfüredi események biztosítására.

Az alkalmi beszerzés vége 325 millió forint lett. Ez a bruttó ár tartalmazza a hajókért és a közúti szállításhoz szükséges utánfutókért fizetendő összeget is.

A Dunára öt darab klasszikus kinézetű motorcsónakot vettek. A 24.hu információi szerint a legolcsóbb ajánlatot a Ship & Car Kft. vezette konzorcium adta, bruttó 190 millió forintot kértek, a zárt fedelű hajók darabonként 37 millió forintba kerültek.

A Patrol Boat 6.9-es járőrhajókat (fenti képünkön) Suzuki 175 apx motor hajtja, és nyolc személy számára van rajtuk hely.

A Balatonra a tengeri mentésekre kialakított Zodiac típust nézte ki a rendőrség. Az új, 12 fő befogadására alkalmas merev testű gumicsónakokért 134,5 millió forintot fizettek a nyertes a Maritime Kft.-nek.

A balatoni vízi rendészek új járműveit már be is üzemelték: a napokban a Balaton Magazin számolt be a vadonatúj hajók mindennapjairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik