Belföld

Megsértődött és elviharzott sajtótájékoztatójáról a Fidesz-frakció szóvivője

Halász János hétfői sajtótájékoztatóján többek közt arról is beszélt, több napja várják Vona Gábor válaszát arra, hogy a Jobbik antiszemita politikusa, Kulcsár Gergely feltehetően egy fiatalkorúval folytatott viszonyt, de Vona hallgat, képtelen az őszinte beszédre.

Miután befejezte mondandóját, a Fidesz-frakció vezetője nagy nehezen szót adott Kisberk Szabolcsnak, az N1TV tudósítójának, aki feltette a kérdést, fordultak-e a hatósághoz az ügyben.

Halász ezt követően Kósa Lajos-i magasságokba emelkedett, és azt felelte:

Nézze, zajlik egy per, ahol tanúk is állították ezt, a hírekben lehetett látni és látjuk ezt a helyzetet.

A politikus feltehetően bal lábbal kelt fel, mert ezután teljesen oktalanul páros lábbal beleszállt az újságíróba. Megkérdezte tőle, tudja-e, hogy az N1TV kiadója az a Kiegyensúlyozott Médiáért, amely a Jobbik pártalapítványától nagyon sok pénzt kapott.

Halász ekkor még nem tudhatta, hogy öngólt rúgott.

Bocsánat, és azt is tudom, hogy Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor barátja az Echo Tv tulajdonosa, Andy Vajna a Tv2 tulajdonosa, a köztévé pedig a Fideszé. Én nem jobbikos újságíró vagyok, Halász úr!

– hangzott a tudósító válasza.

A szóvivő közben többször elmondta, hogy örül.

De öröme nem tartott sokáig. Közölte, hogy Kisberk a Jobbik pártkatonája, miatta pedig a többiek kérdezni sem tudnak. Bár lett volna még kérdés, és valószínűleg ideje is Halásznak válaszolgatni, ő inkább úgy döntött, hogy elmegy.

Kifelé azért még odaszólt a vitapartnerének:

Próbáljon viselkedni sajtótájékoztató közben!

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik