Belföld

Balog Zoltán: napjai lehetnek a Soros-plakátoknak

Megszólalt a kormány lelkiismerete.

Balog Zoltán nagy bejelentései miatt csaknem elsikkadt, mit is mondott az ATV-ben a kormány plakátkampányáról, miután – elismerve a hibákat – hosszan sorolta az egészségügy eredményeit.

A lelkészként a kormány lelkiismeretének titulált miniszter azt mondta, nem az ő döntése volt a plakátolás, és bízik benne, hogy akik döntöttek arról, kiteszik a Soros-plakátokat, időben döntenek a levételéről is.

Azt ugyanakkor nem tartja kínosnak, ha például az úszóvébére érkezőknek el kell majd magyarázni, hogy működnek itt szervezetek, melyeket olyan ember pénzel, aki Magyarországot el akarja árasztani migránsokkal, akikre itt semmi szükség.

Balog Zoltán szerint Soros György sok kárt okozott az országnak, és egyébként is,

nem kell félteni ezt az embert.

A kampány társadalmat mérgező hatásáról ugyanakkor annyit elismert, hogy

a gyűlölködés helytelen,

de rögtön hozzátette, hogy jogos önvédelemre szükség van, ehhez pedig tudni kell, kitől kell megvédeni magunkat. Az antiszemizmus vádját azzal a sajátos érveléssel utasította el, hogy Soros György magyar állampolgár is, amiről a kormány – szerinte – egyszerűen azért “feledkezik meg”, mert amerikai is.

Arra a felvetésre, hogy a magyar kormány így egy magyar embert támad, elismerte, hogy a Jobbik hasonló (Ti loptok) plakátjai miatt keresztülvert törvényt is sértheti a kampány.

Ha meglett volna ez a plakáttörvény, akkor természetesen senki másról, Soros Györgyről sem lehetett volna ilyen plakátokat kiállítani, sőt, azt érdemes megvizsgálni, hogy amikor ez a plakáttörvény hatályba lép, akkor még megfelelnek-e ezek a plakátok a törvénynek.

A lelkész-miniszter csak széttárta kezét és némán mosolygott, amikor Rónai Egon rákérdezett, hogy ezért fognak-e végül lekerülni a Soros Györgyöt ábrázoló plakátok. 

A vizes vb győztesei már nem látják?

Az atv.hu szerint a kormány azt tervezi, hogy a “plakáttörvény” hatályba lépésével eltávolítják a Soros-plakátokat is. Orbán Viktor azt látná jónak, ha a vizes világbajnokság győztesei már nem találkoznának a Soros-plakátokkal – tudta meg a portál egy befolyásos fideszes politikustól. Hivatalos döntés még nincs, de a névtelen informátor szerint a kormány szerdán foglalkozhat ezzel,

Balog miniszter szavai pedig arra utalhattak, hogy a “plakáttörvény” hatálybalépése után valóban eltávolítják a plakáttengert is,

tehát nem csak a jobbikos plakátokat szedik le.

A politikus úgy tudja Orbán Viktor miniszterelnök szerint a Soros-kampány “teljes győzelem”, nemcsak azért, mert a kormány ideológiai ellenfelei a migránsokat Magyarországra szabadítani akaró Soros-támogatók lettek, hanem azért is, mert Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök deklarálta: nem antiszemitizmus a Soros-ellenes kormányzati kampány. Azt ugyanakkor Orbán sem szeretné, ha az izraeli kormányfő budapesti látogatásakor még látni lehetne olyan plakátot, amely sértheti a magyarországi zsidó közösség érzékenységét.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik