Belföld

Elolvadunk hétfőn, 37 fok is lehet

Aki teheti, üsse el vízparton az időt. És ne felejtsük a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztást sem.

Hétfőn többórás napsütés mellett általában erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, a Dunántúlon lehet délután már több a napsütés – írja a kiderül.hu.

Szórványosan várható zápor, zivatar, napközben nagyobb eséllyel az Északi-középhegység tágabb térségében akár heves zivatar is. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 31 és 37 fok között valószínű, a déli országrészben lesz a legmelegebb. Késő estére 25 és 32 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden Gomolyfelhős, napos idő várható, estig inkább csak északon helyenként, majd estétől a Dunántúlon már többfelé várható zápor, zivatar. Az nyugatias szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 36 fok között alakul. Északnyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb.

Szerdán napközben sok napsütésre, gomolyfelhős időre készülhetünk. Hajnalban, reggel még többfelé várható zápor, zivatar, de napközben már csak elvétve eshet. Estétől Észak-Nyugat felől ismét többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása. A északnyugati szél napközben időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik