Belföld

22 év után menni kell a makói gimnázium igazgatójának, aki kritizálta a kormány oktatáspolitikáját

Érvénytelenítette az Emberi Erőforrások Minisztériuma a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjára kiírt pályázatot, írja a delmagyar.hu.

Azt már korábban is tudtuk, hogy Rója István hiába vezette 22 évig az intézményt, a képviselőtestület fideszes többsége elutasította a makói József Attila Gimnázium igazgatójának pályázatát, pedig Rója egyedüliként jelentkezett az újabb ötéves mandátumra.

Az iskola vezetésével az egyik igazgatóhelyettest bízza majd meg az Emmi-t.

Rója azzal került be a hírekbe, hogy kockás ingben jelent meg „egy országgyűlési képviselő-miniszter” előtt, bár ez nem igaz, mert világoskék ing volt rajta, amikor Lázár Jánossal találkozott.

Az viszont biztos, hogy Rója gimnázium tantestülete szolidaritást vállalt a kormány oktatáspolitikáját bíráló miskolci tanárokkal.

Rója egyértelműen élvezte a diákok, a tanárok és a szülők szimpátiáját, a ballagási ünnepségen hosszú ideig nem tudta elkezdeni ünnepi beszédét a taps miatt. Június 9-én mintegy ötszázan tüntettek mellette.

A makói önkormányzat kikéri magának, hogy a döntés mögött politikai szálak húzódnának, az indokuk az, hogy a gimnázium „oktatási színvonala évek óta romlik”, ezért nem támogatták Rója munkáját.

Rója korábban a Délmagyarnak egy mondást idézett:

A gonosz sikeréhez elég annyi, hogy a jó tétlenül marad.

Szerinte ha az emberek úgy érzik, véleményt kell nyilvánítani jobbító szándékkal, tegyék meg, ahogyan a miskolci pedagógusok és a mellettük állók is kimondták, mit gondolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik