Belföld

Veronai busztragédia: az olasz nyomozók szerint a sofőr felelős

Súlyos alvászavarban szenvedett, csak egy speciális eszközzel tudott aludni, és erős gyógyszert is szedett.

Súlyos alvászavarban szenvedett, és a vezetési képességét befolyásoló gyógyszert szedett az a sofőr, aki a Veronában balesetet szenvedett buszt vezette. A betegségeiről azonban nem tájékoztatta főnökét – írja az Origo a birtokába került jegyzőkönyvrészlet alapján. Úgy tudják, a hónap közepén a teljes jegyzőkönyvet közzéteszik.

A dokumentumok alapján az olasz nyomozók egyértelműen a sofőrt teszik a januári tragédia felelősévé. Ő csak egy olyan szerkezettel tudott aludni, ami súlyos alvászavara enyhítésére szolgált. Emellett magas vérnyomásának enyhítésére Covercard 10mg gyógyszert szedett, amelynek betegtájékoztatójában szerepel, hogy befolyásolhatja a gépjárművezetési képességet.

Az is kiderült, hogy a busz csomagtartójában volt egy 460 literes pót-üzemanyagtartály, ami a forgalmi engedélyben nem szerepelt. Nem zárható ki, hogy ez is hozzájárult a tűz gyors terjedéséhez. Az autópályát szegélyező biztonsági szalagkorlátról pedig megállapították a szakértők, hogy nem látta el feladatát, nem volt képes megállítani a buszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik