Belföld

Vasúti átjáróba hajtott az alvó sofőr

Vádat emeltek egy 22 éves fiatallal szemben, aki elaludt vezetés közben, sorompónak hajtott és a síneken landolt.  A baleset május 6-án este történt. A fiatal Balassagyarmatra indult Győr-Moson-Sopron megyéből két utasával. Indulás előtt ivott. Este 11 körül érkeztek meg, a sofőr körülbelül 80 kilométer per órával repesztett a városközpontban egy vasúti kereszteződés felé.

Az átjáróban azonban – mivel ittas volt és fáradt – az egyenes útszakaszon elaludt és a lezárt sorompó felé tartott. Utasai kiabálására ébredt fel, ekkor rátaposott a fékre, de túl gyorsan ment, így már nem tudott időben megállni. A csapórúdnak ütközött, éppen akkor, amikor a távolabbi sínpáron egy menetrend szerint közlekedő személyvonat haladt át.

A sorompórúd az ütközés erejétől felcsapódott, a kocsi pedig megállt a közelebbi sínpáron. A sofőr hátramenetbe kapcsolt és kitolatott az átjáróból. Nem sérült meg senki, de a sorompó és a kocsi megrongálódott.

A fiatal autóst vasúti közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolják, ha az ügyészségen múlik, felfüggesztett szabadságvesztést kap, eltiltják a vezetéstől és fizetnie is kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik