Belföld

Rendszeresen nyugtatózta magát a ceglédi kettős gyilkos

Első tárgyalását tartja csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszék a fiatal ügyében, aki a vád szerint legalább ötven késszúrással végzett két szomszédjával, anyával és fiával, egy kiragasztott papírfecni miatt. Egyebek mellett előre kitervelten, aljas  indokból, különös  kegyetlenséggel, több  ember sérelmére elkövetett emberölés  bűntette miatt áll bíróság elé. A törvényszék újabb részleteket közölt a brutális bűncselekményről.

Az áldozatokat ért támadás 2015 decemberében történt, egy 61 éves nő és egy 39 férfi vesztette életét. A rendőrség akkor arról tájékoztatott, hogy egy 21 éves fiatalt fogtak el és gyanúsítottak meg. Idén májusban – miután megtörtént a vádemelés – az ügyészség már beszámolt az ügy számos részletéről.

Eszerint az érintettek szomszédok voltak. A fiatal vádlott nem dolgozott, a barátnője tartotta el, akivel együtt élt Cegléden. Sokat veszekedtek, ezek a viták pedig nem egyszer tettlegességig fajultak.

Fotó: police.hu

A szomszédban lakó asszony segítséget ajánlott nekik, hogy rendeződjön a kapcsolatuk, emiatt a pár többször átment hozzá beszélgetni. Az egyik ilyen találkozón azonban a fiatal ellopta a nő telefonját.

Az áldozat emiatt 2015 decemberében egy papírt szögelt ki a kerítésükre, amelyen az állt:

“itt egy tolvaj lakik”

A fiatal ezért lett dühös és döntött úgy, hogy bosszút áll.

Még aznap átment a szomszéd házba és rátámadt a lakókra, előbb az anyára, majd fiára. Több mint ötven késszúrással ölte meg őket.

Otthon a barátnőjének azt hazudta, a család elköltözött, de párja nem hitt neki, ezért átment. Ő talált rá az áldozatokra.

A törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott, amikor összeköltözött párjával, éttermi kisegítőként dolgozott, ám időközben elvesztette az állását és több munkahelyéről is eljött, így a  nő tartotta el. Leginkább emiatt veszekedtek, és ezek a viták nem egyszer tettlegességig fajultak.

A vádlott ráadásul hosszabb ideje nyugtatózta magát, volt, hogy a szomszéd adott neki gyógyszert.Amikor fény derült a lopásra, vagyis a fecni kikerült a kerítésre, párja közölte a vádlottal, hogy költözzön el, mert nem akar egy tolvajjal élni.  Ezután döntött a bosszú mellett. Több konyhakést is magával vitt, azokkal támadt rá áldozataira.

Fotó: police.hu

A sértettek a bántalmazás során jelentős szenvedést éltek át, haláluk a többszörös szúrt sérülésekből származó külső és belső vérvesztés következtében kialakult heveny idegrázkódtatás miatt a bántalmazás befejezésétől számított 5-30 percen belül következett be.

– áll a bíróság tájékoztatásában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik