Belföld

Orbán sikeres, tehetséges és magyar embernek tartja Sorost

Lázár János a csütörtöki kormányinfón kérdezték arról, mit szól ahhoz, hogy a Mazsihiz a Soros-féle plakátkampány leállítását kérte a miniszterelnöktől.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, semmi köze Soros származásához a kormány tájékoztatási kampányának.

Sorost sikeres, tehetséges és magyar embernek tartja Orbán Viktor, de különböző nehézségeket és problémákat okoz Magyarországon. Békésen megvoltunk egymás mellett, a CEU és a Fidesz-kormány. A változás akkor állt be, hogy Soros egy programot hirdetett, hogy évi egymillió migránst kell behívni Európába. Teljesen nyilvánvaló, hogy a Soros által finanszírozott civil szervezetek és az embercsempészet szoros összefüggésben van

– magyarázta Lázár.

Mint fogalmazott, senki nem firtatja, hogy hova tartozónak vallja magát, de nem tolerálják, hogy valaki a munkatársaival, az általa megfizetettek segítségével Magyarországra szállítson illegálisan egymillió embert.

Ez már nemzetbiztonsági kérdés. Ilyen kérdésben, nem számít, hogy kinek milyen a származása. Az én személyes véleményem az, hogy aki az illegális bevándorlókat behozza Európába, az antiszemitista. Ez jelenti az igazi veszélyt

– tette hozzá.

Kiemelte, hogy amíg lehetőséget kapnak a kormányzásra, addig a zsidó közösségek számíthatnak a magyar kormány védelmére. Ráadásul az antiszemitizmusban a kormány zéró toleranciát hirdetett.

Nyitott a kormány azoknak az embereknek a panaszára, észrevételeire, akiket emberi méltóságukban sértenek a plakátok. Egy plakát akkor jó, ha felhívja az emberek figyelmét egy veszélyre. Sorossal nem az a probléma, hogy zsidó, a kormánynak nem volt ilyen szándéka.

Heisler Andrásnak írásban fog válaszolni a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik