Belföld

Megsemmisítették 80 diák érettségijét, mert hamis bizonyítványuk volt

Nyolcvan diák írásbeli érettségijének eredményét semmisítette meg a fővárosi kormányhivatal, miután a gyanú szerint hamis bizonyítványokkal mentek érettségire, írja a hvg.

Az érintett intézmény a Paulay Alapítványi Középiskola, amely már tavaly is címlapokra került.

Kamu érettségiket osztogattak egy fővárosi középiskolában
Ráadásul az intézmény 205 millió forinttal tartozik az államnak.

Idén is vizsgálták az iskolát, mert gyanús volt, hogy ugyan 321 diákot jelentettek le érettségire, de csak harmaduk jelent meg. Ennek oka az lehetett, hogy végül egy másik intézményben bonyolították le a vizsgát.

De azoknál se volt minden rendben, akik megjelentek. A kormányhivatal a szóbeli érettségi előtt felszólított mindenkit, vigye be a bizonyítványát.

53 diáknak volt rendben, 80 tanulónál viszont felmerült a gyanú, hogy a vizsgázók nem teljesítették a vizsgára bocsátás feltételeit.

A Paulay Alapítványi Középiskola által kiállított bizonyítványok szerint az érintett tanulók a középiskolai 9-10. évfolyamokat egy olyan – korábban megszűnt – iskolában végezték, amelybe a Köznevelési Információs Rendszer adatai szerint nem is jártak, sőt, az iskolának nem is volt engedélye középiskolai közismereti oktatásra. Az érintett bizonyítványokat lefoglalták

– írta a kormányhivatal.

Ők nem folytathatták az érettségit, ráadásul még közokirat-hamisítás gyanúja miatt nyomozás is folyik ellenük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik