Belföld

Senki nem akar vidámparkot építeni Budapesten

Éppen lenne megfelelő terület, de a vállalkozók nem tolonganak a kerületeknél.

Még sokáig nem lesz korszerű vidámpark Budapesten, arra pedig szinte nincs is esély, hogy a Disney World-höz hasonló attrakció épüljön Magyarországon – írja a Magyar Idők. Bár megfelelő területek lennének, a kerületeket továbbra sem kereste meg befektető.

A Városligetben 1950. május 22-től 2013. szeptember 30-ig működött a Vidám Park, ám közvetlen elődeit, a Vurstlit és az Angol Parkot számítva közel kétszáz éves volt a története, amivel a világ egyik legrégibb, folyamatosan működő szórakoztató parkja volt. De még Zuglóban sem jelentkezett olyan vállalkozó, aki továbbvitte volna a létesítményt.

A Wing Zrt. 2012 őszén állt elő elképzelésével, hogy a IX. kerületben, közvetlenül a Duna-parton korszerű, színvonalas vidámparkot hozna létre, vendéglátóegységekkel, szállodákkal, konferencialétesítményekkel, nemzetközi hajókikötővel. Azonban ez is lekerült a napirendről, úgy tűnik, végleg, miután a területet a 2024-es nyári olimpiai pályázattal összefüggésben megvásárolta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Klasszikus, állandó vidámparkból csak egy van az országban, Debrecenben – a Nagyerdei Kultúrparkban 17-féle játékot használhatnak a látogatók május 1-től szeptember 30-ig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik