Belföld

Elhagyatottan áll az uniós pénzből felépített csarnok Békéscsabán

Két évvel ezelőtt gépjármű-szerelőcsarnokot épített egy Simonka György fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető cég Békéscsabán, írja a Magyar Nemzet. Ez eddig egy teljesen normális történetnek tűnik, csakhogy amióta ez megépült, ember nem járt arra, ráadásul a Mentor Menedzsment Kft. 60 millió forint uniós pénzt kapott a beruházásra.

A beruházás eredetileg Medgyesegyházán valósult volna meg, de valamiért végül a 30 kilométerrel arrébb fekvő Békéscsabán épült fel a létesítmény. A csarnokot 2015-ben adták át, de a Mentor Menedzsment Kft.-nek azóta sincs békéscsabai telephelye.

A csarnok megépítésének egyik fő célja az volt, hogy új munkahelyeket teremtsenek, de a lap szerint senki nem dolgozik a létesítménynél.

A Magyar Nemzet megkereste Simonka Györgyöt, aki elmondta, nagyon furcsának tartaná, ha az említett medgyesegyházi épület máshol épült volna fel, ugyanis a pályázati szabályok alapján egy méterrel sem lehet arrébb vinni az építkezést. Erre csak akkor van lehetőség, ha arra engedélyt kér a beruházó cég.

Simonka állította, nem ismeri a békéscsabai fejlesztés részleteit, de hozzátette, hogy egyes családtagjai, üzlettársai és ismerősei is feltűntek a támogatást elnyerő cégben.

Örülök neki, ha az ismerőseim jól boldogulnak

– mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik