Belföld
magasles (magasles, természet, )

80 milliót költött a határvédő magaslesekre a kormány

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 06. 30. 14:52

“Mennyibe kerültek a szerb határra állított magasfigyelők, és mik a terveik velük?” címmel tett fel kérdést Kulcsár Gergely képviselő (Jobbik) Pintér Sándor belügyminiszternek, a válaszból pedig kiderült, hogy 2016-ban a büntetés-végrehajtási szervezet (bv.) 120 darab, korábban kitermelt akácfából készült magaslest telepített a szerb határ mellett – ez összesen 33 millió forintba került és a gyártást a KEFAG Zrt. végezte.

A magaslesek (összesen 156 darab) téliesítése és renoválása további 46 millió forintba került, ebben benne van az anyagköltség és a munkaköltség is. Magaslesenként 295 ezer forintot költöttek.

A bv. nem tervezi a magaslesek eladását, mert Pintér Sándor válasza szerint “a határvédelmi feladatok hatékony elvégzésében, a határszakasz mobil hőkamerákkal, illetőleg távcsövekkel történő megfigyelésének elősegítésében, illetőleg a határvédelmi feladatokat ellátó állomány részére a megfelel ő munkavégzési feltételek biztosításában fontos szerepet töltenek be”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.