Belföld

Órákon belül jön a vihar, 15 fokig hűl a levegő, 115 km/órás szél is lehet

Érkezik a hidegfront. A viharos szél fejfájást, migrént okozhat.

Csütörtökre elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt szinte az egész keleti országrészre, illetve a szélvihar miatt az északnyugati járásokra.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citrom és narancssárga figyelmeztetések érvényesek a hőség, a szél, és a zivatar miatt.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szöveges figyelmeztetés szerint országszerte mérséklődik a meleg, 25 fokot meghaladó napi középhőmérséklet csak az Alföldön valószínű. Napközben több helyen, főként a Dunától keletre, kora délutántól az északi országrészben lehetnek zivatarok. Károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok főként a keleti, északkeleti országrészben fordulhatnak elő.

Egyes zivatarokban erősen viharos (90-115 km/órás) széllökés sem kizárt, és kis valószínűséggel ugyan akár orkán erejű széllökés (120 km/órásnál erősebb) is lehet.

Pénteken a délutáni órákban jobb eséllyel a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zivatar viharos széllökés (60-70 km/h) és jégeső kíséretében.

Csütörtök késő estére a záporok, zivatarok szinte mindenütt megszűnnek, csökken a felhőzet. Éjfél körül jórészt derült, száraz idő várható. A déli szél estétől kissé mérséklődik, de élénk, a Dunántúl egyes részein erős marad. Hajnalra 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken délelőtt még napos idő várható, de napközben nyugat felől egyre vastagabb felhőzet érkezik az ország fölé. Este már jórészt erősen felhős lesz az idő, helyenként pedig – nagyobb eséllyel a Dunántúlon és az Északi-középhegységben – lehet zápor, a Dunántúl délnyugati részein egy-egy zivatar. A délnyugati szél nagy területen ismét viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, az Alföldön és a Délkelet-Dunántúlon a 31 fok feletti értékekkel – írja a Kiderül.hu. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik