Belföld

Eldőlt: Terézvárosban sem lehet többé beerbike-ozni

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 06. 29. 20:34

150 ezer forintra is büntethetik, aki megpróbálja.
Korábban a témában:

Rendeletmódosítást fogadott el csütörtökön a VI. kerületi önkormányzat, amellyel gyakorlatilag megtiltja az önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken a sörbiciklik közlekedését.

Az önkormányzat közleménye szerint a rendeletmódosítást Hassay Zsófia fideszes polgármester kezdeményezte, azzal az indokkal, hogy a beerbike-ok a lakosságot és a kerületben közlekedőket is rendkívüli mértékben zavarták. Nagyon sok panasz és bejelentés érkezett a szolgáltatást igénybe vevők hangoskodása, olykor botrányos viselkedése és a forgalom akadályozása miatt – tették hozzá.

A közlemény szerint a testületi ülésen szót kértek a beerbike-okat üzemeltető cégek képviselői, de ők sem vitatták a korlátozás jogosságát, elismerték, hogy a szolgáltatás jellegéből adódóan „nem tartható normális mederben”, az azzal járó kellemetlenségek „egy ponton túl nem tolerálhatók”. Azt kérték, kapjanak írásos tájékoztatást a rendeletmódosításról és megsértésének szankcionálásáról.

A rendelet értelmében a jogsértés elkövetőjét a közterület-felügyelő legfeljebb 50 ezer forintos helyszíni bírsággal sújthatja, önkormányzati hatósági eljárásban pedig a jegyző természetes személyekre 150 ezer forintig, jogi jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetében pedig egymillió forintig terjedő összegű közigazgatási bírságot szabhat ki. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.