Belföld

„Megfőzték” a megtalált buldogot a csomagtartóban

A megtalálók azt mondták az elpusztult kutya gazdájának: örüljön, hogy visszahozták, és fizesse ki a benzint.

Egy autó csomagtartójában fulladt meg egy francia buldog Szegeden – írja a Délmagyarország.

A Röfi nevű kutya elkóborolt egy háztól, gazdái a Facebookon kezdték keresni. Jelentkeztek is a megadott telefonszámon, hogy megtalálták az állatot, és viszik a menhelyre. A kutya tulajdonosai azt kérték, találkozzanak egy parkolóban, ahol kifizetik a megtalálási díjat és a benzinköltséget, csak azt kérték, húzzák le az ablakot, mert Röfi nem bírja a hőséget.

A történteket elmesélő nő elmondta: amikor a fia a parkolóba ért, sokkot kapott – a kutya a csomagtartóban volt egy ládában, amit paplannal letakartak. Ekkor már nem élt. A fiú dühében rugdosni kezdte saját autóját és a megtalálókéra is rávágott, akik rendőrt hívtak, és azt mondták a gazdának: örüljön, hogy visszahozták a kutyáját és fizesse ki a benzinpénzt. Azok azt javasolták: tegyenek feljelentést, és vigyék állatorvoshoz a kutya tetemét.

Kovácsné Pataki Tímea úgy fogalmazott: a megtalálók megfőzték a buldogot a csomagtartóban, ez nem is állatkínzás, hanem kivégzés volt. Az állatot eltemették a kertben, de ezután kiment a rendőrség, és ki kellett hantolni a kutyát, mert boncolásra vitték.

A Szegedi Rendőrkapitányság állatkínzás vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik