Belföld
Budapest, 2017. június 26.
Jókai Anna ravatala a Magyar Szentek Templomában 2017. június 26-án. A Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas író, a nemzet mûvésze életének 85. évében, 2017. június 5-én hunyt el.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Balog: Jókai Anna igazi államférfi lehetett volna

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 06. 26. 14:41

Jókai Anna akár politikus is lehetett volna, nőként is válhatott volna belőle államférfi,

ezt mondta Balog Zoltán miniszter az írónő búcsúztatásán, amelyet hétfőn tartottak. Az a féltés, az az aktuális jelenlét ugyanis, amellyel a közélet, a világpolitika minden rezdülését követte, homo politicusszá tette Jókai Annát – jelentette ki a miniszter.

Budapest, 2017. június 26.
Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere virágot helyez el Jókai Anna ravatalánál a Magyar Szentek Templomában 2017. június 26-án. A Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas író, a nemzet mûvésze életének 85. évében, 2017. június 5-én hunyt el.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere virágot helyez el Jókai Anna ravatalánál a Magyar Szentek Templomában 2017. június 26-án. MTI / Koszticsák Szilárd

A búcsúztatáson részt vett Tarlós István, Budapest főpolgármestere, aki beszédében az írónő munkásságát méltatta: mély emberi érzéseket felszínre hozó alkotásai sok irodalmi élményre vágyó embernek jelentettek emlékezetes élményt.

Budapest, 2017. június 26.
Fekete György, a Magyar Mûvészeti Akadémia elnöke Schmitt Pál volt köztársasági elnök (j) kezet fog Jókai Anna búcsúztatásán a Magyar Szentek Templomában 2017. június 26-án. A Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas író, a nemzet mûvésze életének 85. évében, 2017. június 5-én hunyt el.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fekete György, a Magyar Mûvészeti Akadémia elnöke Schmitt Pál volt köztársasági elnök (j) kezet fog Jókai Anna búcsúztatásán. MTI / Szigetváry Zsolt

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke szerint Jókai halála a nemzet nagy vesztesége. Mezey Katalin, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője ezt azzal egészítette ki, hogy Jókai Anna fordulatos, sokszor nagyon keserves és nehéz életútjának egyik legfontosabb gondolata, hogy nem másokban és a külső körülményekben kell keresni a hibát, rosszat, a torzultságot, a bűnt, hanem saját magunkban.

Budapest, 2017. június 26.
Áder János köztársasági elnök (j7), Orbán Viktor miniszterelnök (j5) és felesége, Lévai Anikó (j6), Kövér László, az Országgyûlés elnöke (j4), Mádl Dalma, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök özvegye (j3), Fekete György, a Magyar Mûvészeti Akadémia elnöke (j2) és Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere Jókai Anna búcsúztatásán a Magyar Szentek Templomában 2017. június 26-án. A Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas író, a nemzet mûvésze életének 85. évében, 2017. június 5-én hunyt el.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI / Koszticsák Szilárd

A gyászszertartáson részt vett Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.