Belföld

Az ellenzéki pártok vitára hívják a Fidelitas vezetőjét

Hétfőn jelent meg egy interjú a Magyar Hírlapban Böröcz Lászlóval, a Fidelitas elnökével, amelyet a 24.hu-n is szemléztünk. Böröcz többek között arról beszélt, hogy  teljesen normális a fiatalok elvándorlása, a környező országokban is ez a tendencia, ráadásul nem baj, ha elmennek fiaink-lányaink világot látni és hazahozzák a tapasztalatokat.

Az ellenzéki pártokat láthatóan érzékenyen reagáltak a fidelitasos szavaira, ugyanis az LMP és a Jobbik is közleményben reagált. Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője szerint Magyarország egyik legsúlyosabb problémája a tömeges elvándorlás.

Ha Böröcz László, a kormányzó Fidesz ifjúsági szervezetének elnöke ebben semmi problémát nem lát és bagatellizálni próbálja a helyzetet, akkor legyen benne annyi bátorság, hogy álláspontját nyilvánosan is megvitatja velünk,

írta Kanász-Nagy és egyben vitára hívta Böröczöt.

Farkas Gergely, országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke úgy gondolja, hogy a Fidelitasról szóló hírek lassan a napi vicc kategóriájába tartoznak. A Jobbik felháborítónak tartja, hogy Böröcz elbagatellizálja az elvándorlás problémáját, hozzátéve, hogy

elképesztő az a szándékos csúsztatás is, ahogy összekeveri a saját szándékból külföldre távozó fiatalokat azokkal a százezrekkel, akik kényszerből hagyják el az országot.

Farkas szerint, ha a Fidelitas elnöke komolyan gondolja a szavait, akkor álljon ki vitára.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik