Belföld

Annyira kevés az orvos a jászberényi kórházban, hogy részlegesen osztályokat zárnak be

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház belgyógyászati-, krónikus és rehabilitációs osztályának működése júliusban és augusztusban részlegesen szünetel – mondta a megbízott főigazgató, dr. Sinkó Káli Róbert a szoljon.hu-nak.

A kórházban csak úgy tudják biztosítani a dolgozók számára a nyári szabadságok kiadását, ha közben csökkentett ágylétszám mellett működnek az osztályok. A belgyógyászat főorvosa pedig kimerültségre hivatkozva adta vissza osztályvezetői megbízatását.

A megbízott igazgató szerint a vidéki kórházakban az orvos-, nővér és asszisztens létszám is kritikus állapotban van.  A kórházban júliusban és augusztusban a krónikus osztályon 24, a belgyógyászaton 18-20, a rehabilitációs osztályon pedig 15 ágy működése szünetel.

Annyi nővér ment át az IKEA-ba dolgozni a Jahn Ferenc kórházból, hogy már beosztást sem tudnak csinálni
A kórház szerint festenek, azért nem működik a részleg, de a dolgozók eddig erről nem is hallottak.

Dr. Sinkó-Káli Róbert azt is hozzátette, nemcsak a nyári szabadságolás miatt kerültek nehéz helyzetbe, a kórház folyamatos létszámgondokkal küzd.

Az osztályok működtetése egyre nehezebben biztosítható, alig van olyan osztály, ahol ne lenne orvoshiány az intézményben. A probléma most a belgyógyászaton a legnagyobb, ahol az osztályvezető főorvos lemondott tisztségéről.

Talán, ha a béremelés folyamata tíz évvel ezelőtt megkezdődött volna, akkor lehet, hogy nem tapasztalnánk ilyen létszámgondokat. Rengetegen vállaltak munkát külföldön. Mostanra ugyan a munkaerő kiáramlás üteme már csökkent, de akik kinn vannak, még nem jönnek vissza

-mondta a megbízott főigazgató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik