Belföld

“Tarlós István megbukott”

Tarlos-Istvan(960x640)(6).jpg (Tarlós István)
Tarlos-Istvan(960x640)(6).jpg (Tarlós István)
Horváth Csaba elégtelent adott a főpolgármesternek.

Tarlós István idei első félévben nyújtott teljesítményét értékelte az MSZP fővárosi képviselője. Az ellenzéki politikus szerint:

Tarlós István megbukott: nem áll ki a budapestiekért, nem szerzett pénzt az életveszélyes 3-as metró teljes felújítására, tönkre akarja tenni a Római-partot, ész nélkül hagyja, hogy szétbarmolják a Városligetet, drasztikusan csökkenteni akarja a budapestiek sportolási lehetőségeit, és bontana, például felüljárókat, miközben nem építene semmit.

Horváth Csaba azt mondta, a pénzhiány miatt soha olyan messze nem voltunk a 3-as metró felújításától, miközben az aranyáron vett orosz metrókocsik “gyakorlatilag életveszélyesek”. A főpolgármester másik szívügye, a római-parti gát esetében se összehasonlító tanulmány, se kockázatelemzés nem készült a különböző nyomvonalakról, de azt akadályozzák, hogy az 55 ezer érintett helyi polgár helyi népszavazáson közvetlenül is véleményt nyilváníthasson.

A szocialista politikus kifogásolta, hogy a városvezetés visszamutogat a múltba, holott hét éve már vele azonos politikai platformon lévő kormányzat irányítja az országot. Szerinte a főváros irányítói

lerúgták magukról az iskolákat, kórházakat, pont úgy, ahogy a budapestiek fogják lerúgni magukról jövőre Tarlóst és a fideszes bagázst, Orbánnal együtt.

Korábban a Republikon azt mérte, hogy a baloldal – hagyományos bázisai egy részén – beleértve a fővárost is tudott erősödni az utóbbi időben.

Jön fel az ellenzék a Fideszre
Negyed év alatt 6 százalékpontot bukott a kormánypárt, 8-at javított az ellenzék. A Fidesz előnye nagy, de az ország egyes részeiben többen akarnak baloldali kormányt – derül ki a Republikon Intézet adataiból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik