Belföld

SMS-ben győzködte a Fidesz az MSZP-t, hogy segítse őket a szavazásban

Fontos szavazást bukott a kormánypárt szerdán, kétharmad kellett volna nekik a Jobbik-ellenes plakáttörvény elfogadásához, amihez ellenzéki szavazatokra is szükségük lett volna.

A szavazást végül elbukták, a Fidesz által Lex Csicskának nevezett törvényjavaslatban azt kezdeményezték, hogy választási kampányidőszakon kívül ne helyezhessenek ki plakátot se a pártok, se a kormány, ugyanis szerintük a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló javaslat kizárta volna azt a korrupciós veszélyt, amelyet szerintük a Jobbik plakátkampányával kapcsolatban látni.

Pedig mindent megpróbáltak, hogy átmenjen a javaslat, Bárándy Gergely MSZP-s képviselő arról beszélt a HírTV Egyenesen c. műsorában, hogy többféle módon, például SMS-ben is győzködték a fideszesek az ellenzéki képviselőket, hogy ne menjenek be gombot nyomni a plakáttörvény szavazásakor.

Én magam tudok konkrétan több olyan politikusról, akit megkerestek a Fidesz részéről, és hát próbálták arra biztatni, hogy legalább ne menjen be szavazni.
Melyik pártból?
Akár a mienkből is, mi teljes létszámmal ott voltunk természetesen, és nemmel szavaztunk.
Fideszes politikusok próbáltak többek között szocialista politikusokat győzködni arról, hogy…?
Úgy, ahogy tetszik mondani, én olvastam konkrétan ilyen SMS-t, mutatta egy kollégám, képviselőtársam.

De SMS-t nem mutatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik