Belföld

Késelt, majd többször áthajtott áldozatán a gyilkos szolnoki fiatal

Előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette – egyebek mellett ezért állítanak bíróság elé hamarosan egy szolnoki fiatalt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség kedden közölte, vádat emeltek a brutális bűncselekmény ügyében.

A vádirat szerint a fiatal szerencsejátékozott, és 2016 nyarán sikerült is eljátszania minden pénzét. Hogy fogadhasson, rendszeresen sikkasztott munkahelyéről, lényegében elvette a bevételt, összesen több mint 900 ezer forintot.

A fiúnak 2016. július 15-én kellett volna elszámolnia a pénzzel az üzletlánc megbízottja felé. De nem tudott,

ezért eldöntötte: meg fogja ölni, hogy ne derüljön ki a sikkasztás, és azt is, hogy elveszi a nála lévő pénzt, azaz a többi üzletből származó bevételt. Elszámolás ürügyén Szolnok egy elhagyatott részére csalta a férfit, ahol

késsel támadt rá és több szúrással megsebesítette. A súlyosan sérült áldozat menekülni próbált, de támadója utolérte és a késsel ismét lesújtott. Egy, a közelben elhaladó autó miatt a tettes rövid időre felhagyott cselekményével, beszállt a sértett autójába, de meglátta, hogy a földön fekvő ember még életjeleket ad, és ekkor az autóval többször is áthajtott az áldozata testén.

A fiatal az áldozat autójával és az abban lévő 963 ezer forinttal hagyta el a helyszínt. A férfi életét a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni.

Ha az ügyészségen múlik, a férfi életfogytiglant kap.

Olvasói sztorik