Belföld

Vége a mulatságnak, riasztás Kelet-Magyarországon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat öt kelet-magyarországi megyét érintő elsőfokú riasztást adott ki a következő órákban várható felhőszakadások miatt:

Intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Emellett károkozó széllel és akár nagy mérető jéggel kísért heves zivatarok miatt van érvényben ugyancsak elsőfokú riasztás az ország északkeleti részén.

A figyelmeztető előrejelzés szerint az ország keleti harmadán több helyen, a Dunántúlon helyenként várható zivatar. Zivatarhoz az erős vagy viharos szél mellett jégeső, károkozó szélroham (főként a Dunántúlon) és felhőszakadás (elsősorban keleten) társulhat. Estétől a Dunántúlon, a késő esti, éjféli óráktól a keleti tájakon is megszűnnek a zivatarok. Vasárnap nem valószínű veszélyes időjárási jelenség.

Vasárnap a sok napsütés mellett a Duna-Tisza közén több, másutt kevesebb gomolyfelhő valószínű, keleten helyenként zápor előfordulhat, az északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható – írja a Kiderül.hu.

Hétfőn visszatér a nyár, napos időre számíthatunk délután gomolyfelhőkkel, helyenként záporral, a déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

VÁRHATÓ IDŐJÁRÁS A KÖVETKEZŐ 8 NAPRA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik