Belföld

Rejtély, mit keresett Rogán a rendőrségen

rogan-antal(210x140).jpg (rogán antal, )
rogan-antal(210x140).jpg (rogán antal, )
A Jobbik szerint a propagandaminiszter több mint kilenc órán át élvezte az ORFK vendégszeretetét. A  kormány nem vezet nyilvántartást a miniszterek mozgásáról.

Az ellenzéki párt úgy tudja, április 2-án délután 5 órától hajnali kettőig a propagandaminiszter – Pintér Sándorral – az ORFK központjában volt. A dátum azért érdekes, mert azon a szép tavaszi vasárnap tömegek tüntettek a Közép-európai Egyetem mellett.

A hajnali időpont azért furcsa, mert a demonstráció már jóval korábban véget ért, rendbontás nélkül.

Rengetegen tüntettek a CEU-ért, tele volt a Kossuth tér
Több ezren vonultak a tavaszi napsütésben, hogy a CEU vegzálása ellen tiltakozzanak. A menet a Kossuth térig ment.

Mirkóczki Ádám azt szerette volna a kormányfőtől megtudni, ő küldte-e a rendőrségre Rogán Antalt, vagy a miniszter saját maga  döntött úgy, hogy valamiért meg kell ott jelennie. Feladat- és határkör híján egyáltalán, miért ment oda, hozott-e bármilyen intézkedést az ORFK épületében?

Orbán Viktor – és saját főnöke – helyett ezúttal is a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt. Érdemben nem cáfolta, hogy Rogán Antal családja helyett a rendőrökkel vasárnapozott, de tette hozzá, ehhez is joga lett volna. Dömötör Csaba azt állította, hogy a többi miniszterről sem tudják, mikor, hol vannak.

Szemben a Jobbikkal, a kormány nem vezet nyilvántartást a miniszterek és államtitkárok mozgásáról. Így szemben a Jobbikkal nincs tudomásunk arról, hogy a kormány tagjai mikor és hol tartózkodnak. Viszont a kormány minden tagja jogosult belépni bármely közigazgatási szerv épületébe.

Dömötör Csaba emlékeztetett rá, hogy főnökének – a törvény és a kormányrendelet alapján – olyan igazolványa van, amellyel beléphet valamennyi közigazgatási szervhez, közintézethez, közintézményhez, így a rendvédelmi szervek épületébe is. Rogán Antalnak egy regisztráció után biztosított a be- és kilépés a Rendőrségi Igazgatási Központba. Az államtitkár szerint a törvényt, amely biztosítja a miniszterek belépését az ORFK épületébe is, a Jobbik és Mirkóczki is megszavazta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik