Belföld

A kormány is tartaná magát a plakáttilalomhoz

Lázár János is kielemezte a plakátkampányok gulyási ellehetetlenítésének ötletét, és meglepően barátian viszonyult a kérdéshez.

Nagy port vert fel Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese javaslata arról, hogy erősen korlátozzák a pártok választási kampányok közötti plakátolását. Lázár Jánost is megkérdezték erről a Kormányinfón, amire azt felelte: ez a pártok és frakciók, nem a kormány ügye.

Ha jól érti Gulyás javaslatát – folytatta Lázár -, az arra vonatkozik, hogy két választási kampány között ha egy párt akciót indít, átlátható és transzparens módon tehesse azt. Szerinte elszámoltathatóságra és átláthatóságra kell törekedni. Ha a pártok megegyeznek, a kormány tartja magát ahhoz is, hogy két kampány között nincs plakáthadjárat. Lázár örülne annak is, ha szabályoznák, hogy milyen szabály vonatkozik két kampány között a pártokra.

A pártokat kotlázozni vagy ellehetetlenteni nem szabad, akciózzanak két kampány között is. csak legyen meg a pénzügyi átláthatóság.

Ha mégis a tiltás lépne életbe, lemondana a kormány a tájékoztató kampányairól? – merült fel a kérdés, amire jött a sommás válasz:

AKÁR.

Végül az is kiderült, a rádió- és tévékampányok ügyében nem terveznek lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik