Belföld

Kerékpároscentrum épül a 370 fős községben, pedig a környéken bicikliutak sincsenek

A 370 fős Pusztaottlaka elképesztő mértékben vonzza az uniós forrásokat – írja az mno.hu. A dél-békési községben korábban Simonka György fideszes országgyűlési képviselő volt a polgármester, és néhány hete megszületett a döntés: további 1,3 milliárd forint érkezik a községbe az unió Terület- és településfejlesztési operatív programjának forrásaiból.

A békési fideszes Simonka ellen újabb nyomozást indított az ügyészség
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség ezúttal a 24.hu cikke alapján rendelt el költségvetési csalás gyanúja miatt vizsgálatot.

Pusztaottlakán hamarosan 250 millió forintból építenek kerékpáros-túraközpontot: ez nem csak azért érdekes, mert a község nem vonzza túlzottan a turistákat, hanem azért is, mert

a környező települések között még csak megfelelő kerékpárút-hálózat sem épült ki.

A történet ezzel nem ért véget, hiszen a TE-kerj Békésben! nevű projekt megvalósítására a Szent György – Jövő Építő és Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület kapott negyedmilliárdot, a szervezet elnöke pedig Simonka György azon üzlettársa, aki a hozzáköthető cégek többségében is tulajdonos.

Végrehajtás miatt tiltották le a fideszes politikus fizetését
Simonka György havi 142,5 ezer forintból kénytelen megélni.

A községbe érkezik még 600 millió uniós pénz a helyi vadaspark “élményközpontúvá” tételére, valamint 450 millió megy el a község ipari parkjára. Ugyanennyit költenek majd a közeli Medgyesegyházán lévő ipari parkra, ezt is a Simonkához köthető társaság építi majd.  A nyertes vállalkozás tulajdonosi körében ráadásul olyan cég is van, amit már 11 végrehajtási eljárás terhel. Az érintett társaság egyik tulajdonosát pedig

előzetes letartóztatásba helyezték korábban a Simonka-üggyel összefüggésben. 

A megyében egyébként összesen 18,3 milliárd uniós pénzről döntöttek nemrég, az önkormányzat pedig egy nap alatt bírálta el a pályázatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik