Belföld

1188 gyerek napi ételadományát tekerték össze a BelFeszten (X)

Budapest Bike Maffia - Cofidis adománygyűjtő kerékpárverseny a Szabadság téren

Kerékpáros versenyzők, közéleti személyek és zenekarok pattantak bringára a BelFeszten, hogy a fesztiválon résztvevő emberekkel együtt tekerjenek össze adományt a hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetésére. Idén újra akcióba lendült a Budapest Bike Maffia (BBM) és a Cofidis, a Tekerj, hogy segíthess programon a hétvégén 1188 gyerek napi étkezésre gyűlt össze adomány.

Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36–54.000-re tehető azon gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon. * A hátrányos helyzetű gyermekek alultápláltsága mögött elégtelen mennyiségű és kedvezőtlen minőségi összetételű étkezés áll. A közétkeztetés biztosítása az iskolai időszakban is kiemelt jelentőségű, de a nyári szünetek idején különösen fontos, hisz ebben az időszakban megszűnik a rendszeres étkezés lehetősége. A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, támogatást gyűjtsön a rászorulók számára.

A gyermekéhezés problémájának enyhítésére a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország először 2016-ban fogott össze, akkor három nap alatt 1365 gyerek napi étkezésére gyűjtöttek össze adományt. Idén három vidéki helyszínnel bővül a program, és most hétvégén Budapesten rendezték meg az első akciót, ahol két nap alatt 1188 gyerek napi étkezéséhez elegendő, 3564 adag adomány gyűlt össze. A Tekerj, hogy segíthess! programon a résztvevők kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehették próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek görgőkre szerelt biciklin, az 1 km-es versenytáv letekerése három gyerek napi étkezését fedezte a jótékonysági akción.

A civil érdeklődők mellett a hazai kerékpársport ismert arcai, közéleti személyek és hírességek is eljöttek, hogy támogassák a kezdeményezést. Szalontay Sándor és Búr Zsolt kerékpáros versenyzők, Hajós András énekes, Magyar Bálint színművész, Németh Juci, a Nemjuci zenekar és Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground zenekar énekesnője, Halász Áron, a Magyar Kerékpáros Klub kommunikációs menedzsere, Sinya az I bike Budapest és a Critical Mass alapítója is büszkén tekerte le a 1 km-es távot.

A Cofidis Magyarország a kerékpározás elkötelezett híveként célul tűzi ki bringás aktivitások szervezését és támogatását. „Számunkra rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, és nemzetközi szinten elkötelezettek vagyunk a kerékpáros kultúra mellett. A Budapest Bike Maffia tevékenysége rendkívül izgalmas és tiszteletreméltó számunkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy a tavalyi sikeres programot követően idén még több helyen rendezzük meg a Tekerj, hogy segíthess! programot. Mindamellett, hogy szeretnénk népszerűsíteni a hazai kerékpározást, fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a gyermekéhezés problémájára.” – mondta el Holló Bence, a Cofidis Magyarország vezérigazgatója.

A két szervezet a jövőben további közös megmozdulásokat tervez, melyben hangsúlyos szerepet fog kapni mind a társadalmi támogatás, mind a civil együttműködés. A Tekerj, hogy segíthess! programot szeptemberben Debrecenben, Pécsett és Szegeden rendezik meg.

A Budapest Bike Maffiáról

A Budapest Bike Maffiát (BBM) fiatal kerékpárosok hívták életre 2011-ben. A kezdeményezést olyan emberek indították el, akik innovatív módon szeretnének közvetlen segítő munkát végezni az arra rászorulóknak. A támogatott célcsoport, a megvalósított akciók sokszínűek. A rászorulók közvetlen támogatása mellett a szervezet célja a szemléletformálás, az egymásra figyelés, az empatikusabb magatartás és egy közös, élhetőbb világkép kialakítása. A rendszeres főzések és közös workshopok alkalmával a hálózatosodás elindult, így országosan még több embernek nyújtunk meleg ételt, adományokat. Budapest mellett, 2015-ben két vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Pécsen és Szegeden, akik a helyi szükségletekre reagálva, a segítő szemléletet központban tartva kapcsolja össze az önkénteseket és a rászorulókat. Jelenleg további városokban is folyamatban van a szerveződés, sőt idei évben a tervek szerint Kolumbiában alakul meg az első nemzetközi „bikemaffia” hálózat.

A szervezet elérhetőségéről további információk a www.bbm.hu oldalon találhatóak.
A „Tekerj, hogy segíthess!” jótékonysági akcióról a Facebookon, az esemény oldalán tájékozódhat.

 

A Cofidisről

A Cofidist Franciaországban alapították 1982-ben, székhelye Lille-ben található. Többségi tulajdonosa a Credit Mutuel bank. Világszerte több mint 4000 munkavállalóval rendelkezik. A Cofidis az alábbi országokban van jelen: Franciaország, Spanyolország, Portugália, Olaszország, Belgium, Csehország és Szlovákia. A magyar fióktelep 2006-ban kezdte meg tevékenységét nyolcadik országként, idén ünnepli 10. évfordulóját. A Cofidis nem jelzálog alapúfogyasztási hitelek folyósításával foglalkozik távértékesítéssel. Vezető terméke a Megújuló Hitel, 2010 őszén indult az Áruhitel, 2012-ben az Egészség Hitellel bővült a paletta, 2013 augusztusában a Fapados Kölcsönt, 2015-ben pedig az Adósságrendező Hitelt vezették be a piacra.

A Cofidis Csoport a Team Cofidis, profi országúti kerékpáros csapat névadó szponzora és elkötelezett támogatója. A cég 2016-tól hazánkban is elindított kerékpáros programját, amelynek keretein belül sportszponzorációt, rendezvénytámogatást és civil együttműködési programokat valósít meg.

A kerékpáros programokról bővebben itt tájékozódhatnak: https://www.cofidis.hu/kerekpar
A termékekről és a cég elérhetőségéről további információk a www.cofidis.hu oldalon találhatóak.
A Cofidis negyedéves országos reprezentatív kutatásai pedig ezen az oldalon érhetők el http://cofidishitelmonitor.hu/.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik