Belföld

A kórház szerint nem volt egyedül az éjszakai ügyeleten a Facebookon segítséget kérő szakorvosjelölt

Megírtuk, hogy az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű Facebook-csoportban kért segítséget egy urológus szakorvosjelölt, miután mindenféle szakmai felügyelet nélkül egyedül hagyták egy kórház sürgősségi osztályán. Többek között azt írta:

Nem elég, hogy teljes műszak mellett a saját osztályunk engem nem lát, illetve én sem a szakmámat, hanem éjszakai műszakban teljesen egyedül, szakmai felügyelet nélkül, (nincs műszakvezető, nincs sürgősségis orvos sem, tehát rajtam kívül zéró orvos) kell nekem, egy urológusnak az egykapus sürgősségi osztályt ellátnom.

A kórház a Kisalföldnek közleményben reagált az esetre, ezt írták:

“A sürgősségi orvostan hiányszakma, ezért a sürgősségi osztályok sürgősségi szakorvosok felügyelete mellett más szakterületek képviselőivel szerveződnek. Az általuk itt megszerzett tudás jelentősen növeli a betegellátás biztonságát, hiszen a saját szakterületén, osztályán előforduló akut esetek felismerését és ellátásának megkezdését leginkább a sürgősségi osztályon tudja elsajátítani.

A Sürgősségi Betegellátó Osztályon a különböző szakterületek akut esetei jelennek meg.

Az adott szakterület szakorvosai kórházunkban folyamatosan elérhetők, ezért a rezidensnek nem kell egyedül, felügyelet nélkül ellátnia kompetenciáját meghaladó eseteket.

Bármilyen eredetű, súlyos, potenciálisan életveszélyes állapotú beteg érkezését a mentőszolgálat előre jelzi, e betegeket a sokktalanítóban, a beteg ellátásához szükséges orvosokból és szakdolgozókból álló team fogadja és látja el. A betegek ellátása, kezelése a szakmai protokolloknak megfelelően, biztonságosan történik.˝

Ajánlott videó

Olvasói sztorik