Belföld
Budapest, 2016. november 26.
A CEU Középeurópai Egyetem, CEU Business School régi épülete az V. kerület, Nádor utca 9-ben.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Az amerikai kormány helyretette Balog Zoltánt és nem ül le CEU-ügyben tárgyalni

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 05. 23. 17:56

Az Egyesült Államok kormánya ismételten felszólítja a magyar kormányt, hogy függessze fel a felsőoktatási törvényt és haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a CEU-val, hogy az egyetem továbbra is működhessen. Az USA kemény hangú közleményében azt írja, hogy

az amerikai kormánynak nem áll szándékában leülni tárgyalni és erre egyébként sincs felhatalmazása,

Magyarországnak közvetlenül az érintett felsőoktatási intézményekkel kell megegyezésre jutnia. A közleményben azt is leírták, hogy az új felsőoktatási törvény diszkriminálja az Amerikában akkreditált magyar intézményeket, valamint veszélyezteti az akadémiai szabadságot és függetlenséget.

Balog Zoltán azt mondta, hogy levelet vár az amerikai kormánytól és attól tette függővé a CEU-val kapcsolatos további terveket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.