Belföld

Offshore-gyanús kaszinómogult választottak az úszószövetségbe

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, meglepő fordulattal zárult a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) tisztújítása. Az mfor.hu vette észre, hogy az egyik új tag egyike annak a maroknyi szerencsésnek, akik kaszinókoncesszióhoz juthattak. Ez eddig négy embernek sikerült:

  • Andy Vajna filmügyi biztosnak,
  • Garancsi István építőipari nagyvállalkozónak,
  • Szima Gábor debreceni vállalkozónak
  • és Rákosfaly Zoltán ügyvédnek, aki immár a MÚSZ elnökségében is kamatoztathatja tudását.

Rákosfalvy Zoltán egy győri ügyvéd, aki az ottani és a pécsi kaszinó koncessziós jogával is rendelkezik. Idén májusban derült ki, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium helyett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került a szerencsejáték-felügyelet. A portál emlékeztet: rossz nyelvek szerint a pécsi és győri kaszinók koncessziós jogait birtokló Rákosfalvy-érdekeltség, a  Treff-Klub Kft. ügyvezetőjét Seszták Miklós fejlesztési és friss kaszinóügyi miniszterhez kötik szálak, a feleségeiken keresztül. Kruppa Zsolt András feleségének, valamint a miniszter hitvesének közös vállalkozása volt.

A lap szerint Rákosfalvynak a helyi önkormányzat megbízott ügyvédjeként alapos ismerete van a győri politikáról, ottani viszonyokról. A VS.hu korábbi cikke arról ír, hogy az ügyvédnek köze volt azokhoz a telkekhez, amelyeken az Audi logisztikai központja épült meg. Az eladáson állítólag jól keresett, a területet jobb áron tudta értékesíteni, mint amennyiért offshore szálon felépített érdekeltségei megszerezték azt.

Az új elnökségi tagot a győri úszó klub jelölte a testületbe. Rákosfalvy korábban szintén úszó volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik