Belföld
Nyíregyháza, 2014. október 14.
Egy krupié az Onyx Casinóban, Nyíregyházán 2014. október 14-én. Májusban hét kaszinó üzemeltetésére adott ki engedélyt a Nemzetgazdasági Minisztérium. A nemzetgazdasági tárca vezetője a fejlesztési miniszter egyetértésével öt budapesti, illetve Pest megyei, és két vidéki - egy debreceni és  egy nyíregyházi - kaszinó üzemeltetésére kötött koncessziós szerződést. 
MTI Fotó: Balázs Attila

Offshore-gyanús kaszinómogult választottak az úszószövetségbe

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 05. 22. 10:51

Korábban a témában:

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, meglepő fordulattal zárult a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) tisztújítása. Az mfor.hu vette észre, hogy az egyik új tag egyike annak a maroknyi szerencsésnek, akik kaszinókoncesszióhoz juthattak. Ez eddig négy embernek sikerült:

  • Andy Vajna filmügyi biztosnak,
  • Garancsi István építőipari nagyvállalkozónak,
  • Szima Gábor debreceni vállalkozónak
  • és Rákosfaly Zoltán ügyvédnek, aki immár a MÚSZ elnökségében is kamatoztathatja tudását.

Rákosfalvy Zoltán egy győri ügyvéd, aki az ottani és a pécsi kaszinó koncessziós jogával is rendelkezik. Idén májusban derült ki, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium helyett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került a szerencsejáték-felügyelet. A portál emlékeztet: rossz nyelvek szerint a pécsi és győri kaszinók koncessziós jogait birtokló Rákosfalvy-érdekeltség, a  Treff-Klub Kft. ügyvezetőjét Seszták Miklós fejlesztési és friss kaszinóügyi miniszterhez kötik szálak, a feleségeiken keresztül. Kruppa Zsolt András feleségének, valamint a miniszter hitvesének közös vállalkozása volt.

A lap szerint Rákosfalvynak a helyi önkormányzat megbízott ügyvédjeként alapos ismerete van a győri politikáról, ottani viszonyokról. A VS.hu korábbi cikke arról ír, hogy az ügyvédnek köze volt azokhoz a telkekhez, amelyeken az Audi logisztikai központja épült meg. Az eladáson állítólag jól keresett, a területet jobb áron tudta értékesíteni, mint amennyiért offshore szálon felépített érdekeltségei megszerezték azt.

Az új elnökségi tagot a győri úszó klub jelölte a testületbe. Rákosfalvy korábban szintén úszó volt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.