Belföld

Ha civilekről van szó, a Harrach nem jó tanácsadó

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint az emberi jogokat akkor lehet helyesen értelmezni, ha azok hiteles emberképből táplálkoznak.

Harrach Péter erről a Keresztény Civil Szervezetek 15. Fóruma szünetében beszélt újságírók előtt csütörtökön a Parlamentben. A tanácskozáson az emberi jogok helyzete, értelmezése volt napirenden.

Harach szerint keresztény civil szervezet az, amelyik konkrét társadalmi célért eszmei-világnézeti motiváció alapján dolgozik. Ezekről a szervezetekről nem lehet mondani, hogy rejtett politikai célok érdekében tevékenykedő álcivilek. Valódi civilek, akikre nagy szüksége van a magyar társadalomnak – mondta Harrach Péter.

Szerinte az emberi jogokat akkor lehet helyesen értelmezni, ha hiteles emberképből táplálkoznak. Ez a hiteles emberkép a nyugati kultúrában, Európában azonban hiánycikk. Az emberi jogok torz értelmezéséből rossz következtetések fakadnak, olyan, a devianciáig ható megoldások, amelyek Európa problémáinak jelentős részét okozzák. Ezért van szükség arra, hogy hiteles, megbízható emberképből táplálkozzon az emberi jogok értelmezése, ami megfelel a természet rendjének – fejtette ki álláspontját Harrach Péter. Az emberképet nem fejtette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik