Belföld
Most a CEU, de ki a következő? - Tüntetés Budapesten

“Van értelme tiltakozni, utcára menni”

24.hu
24.hu

2017. 05. 17. 14:51

Korábban a témában:

Az Európai Parlament mai ülésén többek között az Európai Néppárt átszavazó képviselőinek szavazataival elfogadták azt a határozati javaslatot, amely arra szólítja fel a magyar kormányt, hogy rendezze a CEU helyzetét, hogy az továbbra is Magyarországon maradhasson, vonják vissza a civileket megbélyegző javaslatot, és a menekültek tranzitzónába zárását előíró törvényt.

Ezen felül pedig azt kéri az Európai Bizottságtól vizsgálja a magyar jogállamiságot, és készítse el a brüsszeli „atombombát”, a 7-es cikkelyt, amely akár Magyarország uniós szavazati jogának megvonásával is járhat!

Az elmúlt hónapok nagy tüntetéseit szervező Oktatási Szabadságot, és Nem maradunk csendben csoport azt kéri a magyar kormánytól, hajtsa végre az európai parlamenti választáson magyar nép által is legitimen megválasztott Európai Parlament képviselőinek döntését.

A magyar kormánynak azért is meg kell ezt tennie, mert ez a döntés egybeesik a magyar nép akaratával, amelyet az elmúlt hónapokban az utcán nyilvánított ki, a CEU és a magyar civilek védelmében tartott tüntetéseken,

írják közleményükben.

Ez a döntés a szervezők szerint azt is megerősíti,

van értelme tiltakozni és az utcára menni,

valamint tovább kell folytatni a nyomásgyakorlást, ameddig ezeket a zsarnoki törvényeket a kormány vissza nem vonja, teszik hozzá.

Ezért arra kérnek mindenkit, vasárnap menjen ki az utcára, Budapesten és a nagyvárosokban, és mutassák meg, nem idegen hatalmak, hanem a magyar nép érdekét képviselik azok, akik azt akarják, maradjon a CEU, maradjanak a civilek Magyarországon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.