Belföld

Utasokat inzultáltak és jegyellenőrt támadtak meg a Deák Ferenc téren

Szombaton 6 és 7 óra közötti időben a budapesti Deák Ferenc tér 3-as metró szintjén a monorierdei 19 éves A. József, a budapesti 22 éves P. Zoltán, a 20 éves biatorbágyi Sz. Dániel és a budapesti 24 éves O. Zsolt az aluljáró, illetve a metró területén több utast és járókelőt inzultált és a metró jegyellenőreit is megtámadta – írja a police.hu.

A férfiak a rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök előtt elhagyták az aluljárót. Az elkövetőket a rendőrök adatgyűjtés és tanúkutatás során beazonosították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának járőrei pár órán belül elfogták A. Józsefet, P. Zoltánt és Sz. Dánielt, majd az V. kerületi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Az esti órákban a fővárosi rendőrök a beszerzett információk és a kamerafelvétel alapján beazonosították O. Zsoltot az Astoria metróaluljárójában és a helyszínen elfogták, majd őt is előállították a kerületi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki.

A négy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók az elkövetőkkel szemben – az őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik