Belföld

Beletrollkodik az eső a csodás tavaszi vasárnapba

Vasárnap sok napsütésre, nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben elszórtan fordulhat elő záporeső, másutt csak elvétve eshet. Emellett nyugaton néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható. Elsősorban a Dunántúlon, illetve a Duna vonalában alakulhat ki délután, kora este zápor, zivatar. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között, de északkeleten néhol csupán 7, 8 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Kedden napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északi szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

(kiderül.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik