Belföld
Budapest, 2017. május 5.
Juhász Péter, az Együtt elnöke (j) és Szigetvári Viktor, a párt választmányának elnöke az államfõ közelgõ beiktatása kapcsán tartott sajtótájékoztatójukon a Sándor-palota elõtt 2017. május 5-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Megvannak az Együtt fővárosi parlamenti képviselőjelöltjei

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2017. 05. 10. 14:33

Az Országház előtt mutatta be az Együtt a budapesti országgyűlési képviselőjelöltjeit, a vidékieket július 1-jén fogják. Juhász Péter pártelnök elmondta, hogy az Együtt nyitott az úgynevezett pólusképzésre, amely abból állna, hogy az általuk demokratikusnak tartott pártok két, az egyéni képviselőjelöltjeiket felsoroló listát alkotnának. Az egyik pólushoz tartoznának a 2010 előtti elit szereplőihez tartozó, MSZP, DK, Liberálisok és Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa), a másikhoz, az új pólushoz az Együtt, az LMP, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum Mozgalom, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, valamint civil szereplők. Ezt követően helyben döntenének arról, hogy melyik lista jelöltje induljon az egyes választókerületekben. A koncepcióval ősszel fogják megkeresni a többi pártot.

Az Együtt egyéni jelöltjei Budapesten: Juhász Péter elnök, Szigetvári Viktor volt elnök, Szelényi Zsuzsanna és Szabó Szabolcs képviselő, Szíjj Zsuzsanna elnökségi tag, Komáromi Zoltán, a párt országos politikai tanácsának alelnöke, Nyíri Gábor VI. kerületi önkormányzati képviselő, Baranyi Krisztina IX. kerületi önkormányzati képviselő, Spät Judit elnökségi tag, Kratochwill György, a 8. választókerület elnöke, Tábi Attila, a 9. választókerület elnöke, Pataki Márton fővárosi elnök, Légrádi Péter IV. kerületi önkormányzati képviselő, Vajda Zoltán XVI. kerületi önkormányzati képviselő, Kóber György, a párt országos politikai tanácsának alelnöke, Mérő Péter XVIII. kerületi önkormányzati képviselő, Lázár Róbert budapesti alelnök és Hajdu Nóra alelnök.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.