Belföld

Budapest-Szentpétervár járatot indít a Wizz Air

A Wizz Air pénteken bejelentette, hogy új járatot indít Budapestről Oroszországba, Szentpétervárra augusztus 27-től és hetente kétszer közlekedik majd.

Szentpétervár a második oroszországi célállomás, amely elérhető a magyar fővárosból. A Wizz Air 2013 szeptemberében indította Budapest-Moszkva járatát, amely azóta 440 000 utast szállított a két főváros között, írja a Wizz Air közleményében.

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta:

Magyarországnak, a magyar gazdaságnak és a magyar turizmusnak is az az érdeke, hogy Magyarországról minél több helyre el lehessen jutni közvetlenül, és hazánkat is minél több helyről el lehessen érni. Ebben Magyarország érdekei és a Wizz Air stratégiai törekvései egybeesnek.

A miniszter hozzátette:

Szentpétervár azon túl, hogy kulturális szempontból kiemelkedően vonzó célpont, nagyon fontos gazdasági és kereskedelmi központ, emellett Oroszország fejlett térségeként a Magyarországra irányuló orosz turizmusnak is fontos városa. Azzal, hogy a Wizz Air elindítja legújabb járatát, számos magyar vállalat számára biztosít lehetőséget arra, hogy új kereskedelmi kapcsolatokat létesítsenek, növeljék bevételeiket és munkahelyeket teremtsenek, mindennek pedig pozitív nemzetgazdasági hozadéka lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik