Belföld

El ne induljon esernyő nélkül!

Jön a zápor, zivatar, felhőszakadás, délelőtt a Dunántúl, délután a Tiszántúl esik el. Figyelmeztetést is kiadtak a keleti megyékre.

Bizony, esni fog szerdán, sőt a hét bármelyik napján az OMSZ előrejelzése szerint. A délelőtt még kellemes lehet, nyugaton 13, keleten 19 fokig kúszhat a hőmérséklet, de a Dunántúlon már eshet is. Erősen felhős napunk lesz, délutánra a Tiszántúl is elesik.

Záporok, zivatarok, a keleti országrészben akár felhőszakadás is lehet, ami miatt citromsárga figyelmeztetést is kiadtak Heves, Borsod, Szabolcs, Hajdú, Jász, Békés és Csongrád megyékre.

Délutánra amúgy langymeleg idő várható 16-26 fokkal. A csütörtök is enyhén indul, 15-18 fokokkal délelőtt, ezúttal azonban keleten lehet még több felhő, na meg eső. A Dunántúlon köd is kialakulhat reggel, nem csoda az ottani 6-11 fokos kezdőhőmérsékletek mellett. Elszórtan még lehetnek záporok, zivatarok, főleg keleten. Nappal akár 24 fokig is felkúszhat a hőmérséklet.

A hét további részében stabilizálódik az időjárás, minden nap 20 fok körüli nappali csúcsok lesznek, minden nap várható pár zápor, zivatar az országban.

Ha szép színes időjárás-jelentést akar böngészni, olvassa partnerünket, a Kiderült!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik