Belföld

Százezrekért kér tanácsot az Emmi az üldözött keresztények helyzetéről

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) friss közzétételi listája szerint havi 185 ezer forintért végez szakértői, tancsadói és elemző tevékenységet az üldözött keresztények témakörében Fakhouri Youssef a tárca számára. A megbízás kezdete február 1., vége május 31., tehát a libanoni-keresztény aktivista összesen négy hónapig, összesen 740 ezer forintért segíti az Emmi munkáját.

A MédiaKlikken elérhető beszélgetés szerint Youssef Fakhouri keresztény családjának három napja volt, hogy a nyolcvanas évek végén elmeneküljön Libanonból. A fiatal férfi az arab világ jó ismerője, ebben a Kossuth-rádióban elhangzott interjúban is a keresztények helyzetéről beszélt.

Ahogyan korábban megírtuk: a kormány a rendkívüli kormányzati tartalék terhére 1,2 milliárd forintot csoportosított át a kormány üldözött keresztények segítésére. Tavaly októberben háttérbeszélgetésen mutatta be a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül létrehozott szervezet vezetője, Török Tamás. Azt mondta: a helyettes államtitkárság fő feladata a humanitárius segítségnyújtás, a kapcsolattartás az üldözött keresztény közösségekkel, valamint a helyzetük bemutatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik