Belföld
Image: 73483992, A hamarosan forgalomba álló új Mercedes-Benz Citaro autóbuszok a budapesti Hősök terén, a járművek átadása alkalmából tartott ünnepségen, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Eldőlt: nem lesz BKV sztrájk, aláírták a megállapodást

24.hu
24.hu

2017. 05. 02. 14:07

Korábban a témában:

Ahogy az várható volt, aláírta a bérmegállapodást a BKV Zrt. menedzsmentje az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel, olvasható a BKV közleményében.

A szakszervezetek a munkáltatóval közösen aláírták a BKV Zrt. munkavállalói 2017. évi bérfejlesztésének mértékéről és a társasági juttatásokról szóló megállapodást. Ennek során az utóbbi évek legnagyobb mértékű bérfejlesztése valósul meg, amelyért a Társaság menedzsmentje köszönetet mond Tarlós István főpolgármesternek.

Bolla Tibor a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az aláíráskor kiemelte az érdekképviseleti oldal konstruktív hozzáállását, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a tervezett képzési programok és a piacképes bérmegállapodás pozitív hatással lehet a munkaerőhiányra.

A megállapodás értelmében a Társaság

2017. január 1-ig visszamenően átlagosan 15%-os bérfejlesztést hajt végre, amelyből 10% alapbérfejlesztés, 5% pedig bérfelzárkóztatás célját szolgálja, elsősorban a hiányszakmákra és a legalacsonyabb jövedelműekre vonatkozóan.

Az ágazati sajátosságokat figyelembe véve jelentős mértékben emelkedik a járművezetők és a szakmunkások bére, valamint a megállapodás a munkaerő-piaci helyzet javításának érdekében a szellemi munkavállalók piaci bérszínvonaltól eltérő béreinek felzárkóztatását is rendezi a felhasználható források nyújtotta lehetőségeken belül.

A BKV Zrt. vezetése az érdekvédelmi szervezetekkel együtt a bérmegállapodás részleteinek kialakításakor törekedett rá, hogy a bérfelzárkóztatásra fordítható források méltányosan kerüljenek elosztásra és a bérfejlesztés széleskörűen és hatékonyan kezelje a hiányszakmák, illetve az átlagos bérszinttől jelentősen elmaradt bérek kérdését.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.