Belföld
Brüsszel, 2017. április 29.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter nyilatkozik az Európai Néppárt csúcstalálkozója közben Brüsszelben 2017. április 29-én.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Rogán: Soros fő célja, hogy lebontsa a kerítést

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 04. 30. 08:19

Orbán Viktor minden kérdésben megvédte Magyarország és a kormány álláspontját szombaton Brüsszelben az Európai Néppárt elnökségi ülésén, valamint az Európai Tanács találkozóján, mondta Rogán Antal a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a műsorban hangsúlyozta, Magyarország fenntartja azt a jogát, hogy bizonyos kérdésekben akár különvéleménye vagy más álláspontja is legyen.

Ha kell, akkor a jogi eljárásokat is vállaljuk.

Megjegyezte, a kormánynak a legfontosabb a bevándorlás kérdése, amelyből nem kíván engedni, mert az a véleménye, egyetlen tagállam sem kötelezhető arra, hogy befogadjon bevándorlókat; a kötelező kvótáról szó sem lehet.

A miniszter elmondta azt is, az Európai Néppárt ma a legerősebb politikai szerveződés az Európai Parlamentben, és a Fidesz továbbra is a néppárt tagja marad, hiába “lobbizik” Soros György ez ellen.

Megjegyezte, az, hogy Soros Györgyöt Brüsszelben államfőknek kijáró külsőségek közepette fogadják, nem szokásos, ez arra utal, a milliárdosnak komoly befolyása van az unió központjában.

Bizonyára vannak olyan európai bürokraták, és vannak olyan politikusok is, akik nyíltan képviselik Soros György nézeteit és Soros György érdekeit, fogalmazott a miniszter.

Meglátása szerint Soros György fő célja az, hogy elérje, a migránsok balkáni útvonala mentén lévő Magyarországot “félretegyék” és lebontsák a kerítést. A kormány ugyanakkor elsődleges fontosságúnak tartja, hogy megvédje a magyar és az európai határt.

Szólt arról is, Brüsszel azt szeretné elérni, hogy Magyarország megszüntesse a déli határon kialakított tranzitzónákat, ami viszont a határ egyfajta megnyitását jelentené.

Mi ebben a végsőkig készen állunk a vitára, mert általában minden jogi kérdésben nyitott álláspontot tanúsítunk a bizottság felé, legyen szó bármiről, de a bevándorlás kérdésében azt gondoljuk, hogy nekünk van igazunk, mondta Rogán Antal.

A propgandaminiszter nem szólt róla, de a Néppárt azt kérte Orbántól, viselkedjen.

Kiemelt kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.