Belföld

A CÖF-ös Lomnici átvilágítaná a Soros-gyanúba keveredett EP-képviselőket

Át kell világítani azt a 226 képviselőt, aki a DC Leaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint támogatását élvezi Soros Györgynek, a budapesti Közép-európai Egyetem alapítójának, mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 csatornán vasárnap.

Hozzátette: ha kiderül, hogy idegen érdekeket szolgál 226, 11 bizottságban és 26 delegációban érintett képviselő, akkor ennek kell, hogy legyen következménye. Számos állami vezetőnek korábban le kellett mondani, ha ilyen kiderült róla, mondta, botránynak nevezve a történteket.

Az ügyben a 17 felszólaló közül 11 rajta volt ezen a bizonyos Soros-listán, a magyar miniszterelnök elleni személyeskedő kirohanásaikkal saját érdekeiket védték, mondta.

Hozzátette, az egyetem hozzáférhető dokumentumai alapján komoly gondok vannak a CEU akkreditációjával, ami a diploma érvényességét érintheti.

Leszögezte: erőteljesen megkérdőjelezhető, hogy ebben a kérdésben Soros Györgyöt – aki nyilvánvalóan elfogult – meghallgatták.

Anders Breiviket meg lehet hallgatni akár élet és testi épséggel kapcsolatos kérdésekben, vagy Staller Ilonát – aki Cicciolinaként elhíresült és olasz képviselő volt – akár a nemi erkölcs kérdésében.

Szerinte mindez tovább mélyíti azt az aggályt, hogy a jelenlegi brüsszeli vezetés alkalmatlan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik