Belföld

Boross Péter: A romlás centruma Nyugat-Európa, ami álmokból él

boross-péter (ingyenes, boross péter)
boross-péter (ingyenes, boross péter)

Boross Péter jónak, emberinek tartja Orbán Viktorral való kapcsolatát, a kölcsönös megbecsüléssel tudná jellemezni – írja a Sonline.hu. Az egykori miniszterelnök szerint Európa jövője beborult, egy hanyatló korszakban van jelenleg. Hozzátette, belátható távolságban küzdeni kell, szerinte egyértelmű Nyugat-Európa alkonya.

A romlás centruma Nyugat-Európa, amelyik álmokból él. A régi nagyság fényében, a mindenbe beleavatkozás hajlamával, egy lenéző attitűddel minden iránt, ami nem nyugat, főleg Kelet-Európa iránt.

Boross Péter szerint az esélyünk, hogy védekezünk az ellen, hogy egy másik kultúra képviselői ne özönljenek be túlzott mértékben.

Amíg kevés és szállingózó a bevándorlás, addig az integrációban is van eredmény, ám amikor tömeges és elér egy meghatározott mennyiséget, abban a pillanatban az öntörvényei szerint kezd élni.

Szerinte most nem lehet tudni, mi az az Európai Unió, de a történelem bizonyítja, hogy nem lehet előre tekinteni 15 évnél hosszabb időre.

Ázsia jön föl, Nyugat-Európa megy le, az Egyesült Államokban pedig Trump ugyanolyan helyzetbe került, mint mi, az Antall József vezette kormány, hogy a választás után létrejöhettünk, de apparátus nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik