Belföld
Áder János előadása a klímaváltozásról és a környezeti fenntarthatóságról

A Trefort diákjai a lex CEU-ról is kérdezhetik Áder Jánost

24.hu
24.hu

2017. 04. 24. 18:10

Korábban a témában:

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium igazgatója büszke az iskola azon 40 tanárára, akik az iskola honlapján tették közzé tiltakozó nyilatkozatokat a CEU-ellenes törvény elfogadása miatt. Csapodi Zoltán az atv.hu-nak azt mondta, ő azért nem írta alá a nyilatkozatot, mert nem ismeri a törvény tartalmát, szerinte a pontos részleteket az aláírók sem ismerik. Az igazgató nem gondolja, hogy bármilyen gimnáziumi tanár “elmélyült volna” a törvénymódosítás szövegében.

A Trefort igazgatója elmondta, hogy volt vita a lex CEU-ról és Áder látogatásáról is az iskola tantestületében. Csapodi fejében nem fordult meg, hogy lemondja a köztársasági elnök látogatását, hozzátette, hogy a 75 tanár közül 40 fő írta alá a tiltakozó nyilatkozatot és csak egy kollégája jelezte, hogy mondják le Áder óráját.

Csapodi Zoltán szerint az a leghelyesebb, ha fogadják Áder Jánost és lehetőséget biztosítanak arra, hogy megtartsa a klímaórát az iskolában. Az iskola igazgatója azonban ragaszkodott ahhoz, hogy az előadás végén a diákok a szakmai kérdéseken kívül közéleti és politikai témában is kérdezhessék az államfőt.

Az elnöki látogatást egyébként mindenki élőben nézheti majd az iskola honlapján.

Az igazgató elmondta, hogy ő is szeretné majd elmondani a véleményét a köztársasági elnöknek a lex CEU-ról. Csapodi nem ért egyet a törvény elfogadásának módjával, azzal, hogy ez a másik fél megkérdezése nélkül zajlott le.

A klímaóra megtartásáról egyébként a megkeresés még a lex CEU elfogadása előtt érkezett az iskolába.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.