Belföld

A Fidesz-székháztól az Oktogonig vonultak az Orbán-ellenes tüntetők

Megálltak a török nagykövetség előtt, ahol azt skandálták, „nem hagyjuk, hogy olyanok legyünk, mint ti.” Az Állítsuk meg Moszkvát tüntetés résztvevői közül nagyjából ezren vonultak át a kormánypárt résztvevői. Rengeteg rendőr várta őket.

Orbán korábbi, 2007-es beszédjét vágják be, amikor arról beszélt, hogy utat mutattak a kommunizmusnak, a fiatalok meg harcoljanak azért, nehogy visszajöjjön. „Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a demokrácia mindig nyugatról”, mondta akkor a kormányfő, még ellenzékből.

Fülöp Dániel Mátyás, 24.hu

A tüntetők elénekelték a Himnuszt, majd felcsendült a:

  • Mocskos Fidesz, a
  • Ruszkik haza és a
  • Bajszos szar is.

A szervezők bejelentették, hogy a tüntetésnek itt hivatalosan vége, mindenki menjen haza békésen, de a demonstrálók egyelőre nem mozdulnak. A tömeg egy része a székház előtt maradt, másik részük elindult az Oktogon felé. Amit simán átnevezhetnénk Tüntetéseket Lezáró Kultikus Térre.

Fülöp Dániel Mátyás, 24.hu

100-150 tüntető meg is érkezett az Oktogonra, de a rendőrök nem engedik őket tovább, mondván, nem akadályozhatják a forgalmat. Ezért leültek az Andrássy felőli saroknál.

Egy tüntető szerint addig maradnak, amíg jól érzik magukat. A rendőrök az útról a járdára próbálták terelni a tüntetőket, sorfalat álltak az úttest felezővonalánál, de kísérletük kudarcot vallott. Egyre többen feküdtek le a földre

Egy tüntetőt előállítottak, mert ellenállt a hatósági intézkedésnek.

Ugyanazt a férfit, aki festékkel dobálta meg a Terror Házát, abban az ügyben szabálysértési eljárás indult ellene, már meg is hallgatták. Egyre többen vannak az Oktogonon, a rendőrök egy ideig fél sávon engedték a forgalmat és megpróbálták sávon belül tartani a tüntetőket.

Előbb a villamosforgalom, majd az autós is leállt. A tüntetők egyik az Oktogonon kikiáltotta az I. Oktogoni Magyar Köztársaságot, jelentsen ez bármit. Hétfőn nem techno, hanem punk zene szólt.

A férfi, akiről ment fentebb szóltunk, bejelentette, megmutatták, hogy tudnak élni jogaikkal, de másokat meg hagynak közlekedni, ezért az Oktogon hétfőre ennyi volt.

Videó az Oktogontól:

Videó a Fidesz-székháztól. Puzsér Róbert is megszólalt, akit érdekel, kattintson, valahol benne van ebben a videóban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik