Belföld

Fárasztó lesz a vasárnap: eső, kis napsütés, erős szél

Vasárnap észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, kora délelőttig főként délen és északkeleten lehet eső, zápor. Napközben a többórás napsütés mellett a felhőátvonulásokból elszórtan – nagyobb eséllyel az ország északkeleti harmadán – alakulhat ki záporeső, az Észak-Alföldön néhol zivatar.

A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. Késő estére 4, 9 fokra hűl le a levegő

– írja a Kiderül.hu.

Ingerlékenység, fáradtság

Hajnalban egy hidegfront haladt át felettünk, melynek nyomában ismét erősen fújni fog a szél. Ezért első sorban a szélre érzékenyek tapasztalhatnak ingerlékenységet és fejfájást. Fáradság, aluszékonyság miatt megnövekedhet a reakcióidő, ami autóvezetés közben megnövekedett fékutat eredményezhet.

A napsütés ellenére az erős légmozgás csökkenti a hőérzetet, rétegesen felöltözve tervezzünk szabadtéri programot, mert a napfény kedvezően hat hangulatunkra.

Marad a változékonyság

Hétfőn a sok gomolyfelhő mellett több-kevesebb napsütés várható, főként északkeleten néhol zápor kialakulhat. Az északnyugati, majd a délire forduló szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Kedden az időnként erősebben megnövekvő felhőzet mellett több órára kisüt a nap, elszórtan lehet zápor. A déli, délnyugati szél többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

VÁRHATÓ IDŐJÁRÁS A KÖVETKEZŐ 8 NAPRA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik