Belföld

Egy Fidesz-többségű város lemondja Habony Árpád lapját

Dunaujvaros(210x140)(2).jpg (dunaújváros)
Dunaujvaros(210x140)(2).jpg (dunaújváros)

Dunaújváros közgyűlése pénteken kezdeményezte a szerződésbontást a Modern Média Grouppal.

Ezt a Jobbik országgyűlési képviselője, Pintér Tamás jelentette be szombaton. Pintér közleményében hozzátette, hogy a párt saját sikerének tekinti Habony Árpád tavaly indított lapjának lemondását. A Jobbik kezdettől fogva tiltakozott a Lokál támogatása ellen. Alig egy hónap alatt 1500-an csatlakoztak a párt tiltakozó kezdeményezéséhez, amikor aláírásukkal nemtetszésüket fejezték ki – tette hozzá Pintér.

A Jobbik figyelmeztette Cserna Gábor polgármestert és a fideszes városvezetést, hogy tartózkodjon minden ehhez hasonló „közpénzpazarlástól.” – írta a Magyar Nemzet.

Februárban a fideszes többségű képviselő-testület megszavazta, hogy az önkormányzat lapszámonként 226 ezer plusz áfát fizessen a Habony-érdekeltségbe tartozó lapért. Kilenc igen és öt nem szavazat mellett fogadta el a közgyűlés a Lokál Extra terjesztése melletti határozati javaslatot.

Mivel a jobbikos parlamenti képviselő és a DK-s képviselő folyamatosan hazudik ebben a városban, kénytelenek vagyunk a médiánkat erősíteni akár ezen újságon keresztül” – mondta akkor Cserna Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik