Belföld

Még mindig áram nélkül vannak a havazás miatt

Óriásiak a károk Répáshuta környékén, aggregátort sem tudnak felvinni. Helikopterről mérik fel a helyzetet.

A Mátrában és a bükki területeken is nagy károkat okozott az áramszolgáltató hálózati rendszerében az időjárás, Répáshután egyelőre aggregátorról sem jutnak áramhoz – tudósít az MTI.

A Budapesti Elektromos Művek Nyrt. kommunikációs igazgatója elmondta: Pest megyében már nincsenek fennakadások, az Északi-középhegységben annál inkább. A Mátrában pénteken tudtak hozzálátni a hibaelhárításhoz, remélik, estére már minden lakott ingatlanban helyreáll a szolgáltatás. Jelenleg is helikopteres felmérés folyik – árulta el Boross Norbert.

Répáshuta környékén több száz ember lehet áram nélkül, itt óriásiak a károk. A terület egyelőre megközelíthetetlen, aggregátort sem tudtak felvinni oda – mondta a kommunikációs igazgató.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: a Felső-Mátrában jelenleg 47 fogyasztási helyen nincs áram, de a folyamatos fakidőlések és ágleszakadások miatt ez a szám növekedhet. Tankóné Antal Erika azt is elmondta, hogy a 24-es főúton elrendelt lezárást előreláthatólag péntek délután 2 órakor feloldják. A Felső-Mátrában lévő szállóvendégeknek 10 és 13 órakor lehetőséget biztosítottak, illetve biztosítanak arra, hogy a forgalom elől elzárt útszakaszokon keresztül gépjárművükkel elhagyják a szálláshelyüket a 24-es főút irányába.

A mátraházi Mátra Gyógyintézet főigazgató főorvosa, Urbán László az MTI-nek elmondta, hogy miután járhatóvá tették a 24-es főutat Mátraházáig, ismét tudnak betegeket fogadni. A betegellátás áramhiány, de más okokból sem volt veszélyben egy pillanatig sem – szögezte le. Aggregátorral nyernek most is elektromos energiát, a vezetékes ellátást hétfőre ígérte a szolgáltató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik