Belföld

Havazás: két települést nem lehet megközelíteni

Tizenegy út járhatatlan a hó, a letört ágak és vízátfolyások miatt.

Két magyarországi települést nem lehet megközelíteni az időjárási viszonyok miatt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshutát és a Komárom-Esztergom megyei Pilisszentléleket – közölte a rendőrség csütörtök délután

Országszerte tizenegy út járhatatlan a hó és a letört ágak, illetve vízátfolyás miatt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében öt mellékúton, Heves megyében négy útszakaszon – köztük a 24-es főút Mátrafüred és Parádsasvár közötti szakaszán – nem lehet közlekedni. Baranya megyében Hosszúheténynél a 6541-es úton, míg Pest megyében a 1116-os úton Visegrád és Pilisszentlászló között kell forgalomkorlátozásra számítani.

Vas megyében több településen nincs áramszolgáltatás. Ezeken a településeken folyamatos a rendőri jelenlét a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében – írta a rendőrség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: hegyeinkben olyan hóréteg alakult ki, amilyen a télen egyszer sem. Adataik szerint az ország több pontján esett jelentős mennyiségű hó. A magasabban fekvő települések közül Bakonybél-Somhegypusztán, Sopron-Brennbergbányán is több mint 30 centiméteres, Bükkszentkereszten 40 centiméteres hóvastagságot rögzítettek. Az alacsonyabban fekvő települések közül is több helyen megmaradt a hó, például Kőszegen 10 centiméteres hóréteget is mértek.

A viharos szél veszélye miatt továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Somogy, Vas és Zala megyében, további kilenc megyében elsőfokú a figyelmeztetés. Veszprém megyében a gyenge hófúvás miatt is elsőfokú a figyelmeztetés. (MTI, a fenti kép illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik