Belföld

Narancsriasztást adtak ki a szél miatt – a rendőrség is lépett

Különösen azok vezessenek óvatosan, akik nyári gumival közlekednek.

A Dunántúlon több járásra másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökések is lehetnek.

A veszélyjelzése szerint a viharos szél miatt szerdára Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében adtak ki a másodfokú figyelmeztetést.

Az ország középső és keleti felében a jelentős mennyiségű eső miatt van érvényben hat megyében másodfokú, nyolcban és a fővárosban pedig elsőfokú figyelmeztetés.

Az Északi-középhegységben 6-700, a Dunántúli-középhegység keleti felén és a Mecsekben 4-500 méter feletti részeken vizes, sok centis hóréteg kialakulására is nagy az esély. Síkvidéken inkább csak időszakosan maradhat meg néhány centiméteres vizes hó.

Az időjárási körülmények miatt a rendőrség is felfüggesztette közlekedési akcióját.
Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) kezdeményezésére szerdán 6 órától meghirdetett sebesség-ellenőrzést (Speedmarathont) egy későbbi időpontban tartják meg. A rendőrség kérte a közlekedőket, hogy az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és különösen azok vezessenek óvatosan, akik már nyári gumival közlekednek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik